ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Uluğbey Ortaokulu

Mrt

18 Mart Çanakkale Temalı Gölge Gösteri Tiyatrosu!

Okulumuzun drama kursundaki öğrenciler ve öğretmenleri Gökhan Furkan EVREN, duygusal bir anlam yüklü gölge gösteri tiyatrosuyla 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anma etkinliği düzenlediler.

Etkileyici performanslarıyla izleyicileri büyüleyen öğrencilerimiz, tarihin o destansı anlarını canlandıran gölgeler ve müzik eşliğinde unutulmaz bir deneyim sunmayı başardılar.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

"Sonsuz şükran ve minnetle, Türk milletinin birlik ve beraberliğini simgeleyen İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünü kutluyoruz! Bugün, milli değerlerimizin önemini hatırlayarak, İstiklal Marşı'nın bize kazandırdığı ruhu ve vatan sevgisini yüreklerimizde hissediyoruz.

Mrt

Okulumuzda Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi!

Bugün, okulumuzda önemli bir güvenlik tatbikatı olan deprem tatbikatını başarıyla gerçekleştirdik! Bu tatbikat, öğrencilerimizin ve personelimizin güvenliği konusunda bilinçlenmeyi ve afet durumlarında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrenmeyi amaçlamaktadır.

Depremler, maalesef ülkemizde sıkça yaşanan doğal afetlerden biridir ve doğru hazırlık ve tepkilerle hayat kurtarmak mümkündür. Bu nedenle, okulumuz olarak, öğrencilerimizin ve personelimizin afet durumlarına hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla düzenli olarak tatbikatlar düzenlemekteyiz.

Bu tatbikat, deprem anında doğru hareket etme becerilerini uygulamalı olarak pekiştirmenin yanı sıra, acil durumlarda sakin kalmayı, güvenli tahliye yollarını kullanmayı ve yardımlaşmayı da içermektedir. Öğrencilerimizin bu tatbikatta gösterdiği dikkat ve işbirliği, okulumuzun güvenliğine olan bağlılığını ve hazırlıklılığını artırmak adına son derece önemlidir.

Bu tatbikat, öğrencilerimizin ve personelimizin afet durumlarına karşı bilinçli ve hazırlıklı olmalarını sağlamak adına atılan önemli bir adımdır. Hepimiz, toplum olarak, afet durumlarına karşı hazırlıklı olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz.

#DepremTatbikatı #Güvenlik #HazırlıklıOl #OkulumuzdaGüvendeyiz

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında tüm okul düzeylerine yönelik yapılan afiş yarışmasında ortaokul kademesinde birinci seçilen okulumuz,Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu,öğrencimizi kutlayarak armağanını takdim etti.

Ock

OKULUMUZDA 8.SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI

8. Sınıflar arası düzenlenen Bilgi Yarışmasına katılan öğrencilerimiz, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarında kıyasıya bir rekabete girerek yarıştılar.

Bu yarışma vesilesiyle öğrencilerimiz, hem derste öğrendiklerini pekiştirme, hem de eğlenirken öğrenme imkânı buldular. Yarışma sonunda 8/C Sınıfı ipi göğüsleyen taraf oldu.

Öğretmen ve öğrencilerimiz adına güzel bir etkinlik oldu. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında tüm okul düzeylerine yönelik yapılan afiş yarışmasında okulumuz Uluğbey Ortaokulu il genelinde 1. seçilmiştir.

Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında tüm okul düzeylerine yönelik yapılan sözlük yarışmasında ortaokul kademesinde birinci seçilen okulumuz,Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ara

Düzenli olarak uyguladığımız kazanım değerlendirme sınavlarına bir yenisini daha ekleyerek dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini verdik. Öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

“Yerli Malı Haftası”nı coşkulu bir şekilde harika anılar biriktirerek kutladık. Sürdürmüş olduğumuz Yerli Malı farkındalığı adına bütün sınıflarımızda kurulan harika sofralar için tüm velilerimize, çocuklarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi "Klasik Eser Okuma" faaliyetinde Uluğbey Ortaokulu  öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte "Bilen Oturur" etkinliğini yaptık.

Bu etkinlikte öğretmenlerimiz, öğrencilerin okuduğu klasik eserlerde bilmediği veya yeni öğreneceğini düşündüğü kelimeleri tahtaya yazıp karşılarına da öğrencilerden  eş anlamlılarını yazmalarını istedi.

Bu etkinlikle birlikte öğrencilerimizin kelime hazinelerinin gelişimi hedeflendi.

Ara

“Gideceği limanı bilmeyene hiçbir rüzgardan hayır gelmez”

Akademik başarımızı artırma kapsamında düzenli olarak uyguladığımız dönemin 7. kazanım değerlendirme sınavını tüm kademelerde sağlıklı bir şekilde uygulamış bulunmaktayız.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında  ortaokul kademesinde okulumuz  Uluğbey Ortaokulu ilçe birinciliğinin ardından il genelinde de 1. seçilmiştir. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Öğretmen, bir toplumun meşalesidir ve herkes onun ışığı ile aydınlanır. Yolumuzu aydınlatan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun!

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Gününü düzenlediğimiz etkinliklerle kutladık.

10 Kasım'da Atamızı Saygı, Sevgi ve Özlemle Andık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde okulumuzda düzenlenen törende saygı, sevgi ve özlemle andık.